Tyrant (US)

Tyrant trålet Sunset Strip sammen med Guns’n’Roses, Slayer, Mötley Crüe og Metallica lenge før de ble store. Gruppa startet som et coverband, men ble lei av at folk ropte på Maiden når det tross alt var dem selv som rigget utstyr og spilte. Dermed var det bare å kle seg i lær og skrive egen musikk. Bassist Greg May forteller Jernverket om kultklassikerne “Legions of the Dead” og “Too Late to Pray”, da grungen (heldigvis) sørget for hårmetallens død, James Hetfields dametrøbbel, piss på Gatorade-flasker og et skuelystent Slayer.

24 år etter forrige utgivelse er Tyrant aktuelle med “Hereafter”, et album de valgte å fremføre i sin helhet lenge før det kom ut – uten å ha øvd og uten at publikum var forberedt. Tyrants nye vokalist Robert Lowe, kjent fra blant annet Solitude Aeternus og Candlemass, hadde ikke en gang møtt bandet før han gikk ut på scenen og sang låter han knapt hadde hørt. Guttene har, om ikke annet, mot!

“Hereafter” gis ut på Shadow Kingdom Records den 15. mai.

Du kan høre Tyrants spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste (tekst)
Black Sabbath – Heaven and Hell
Black Sabbath – Into the Void
Black Sabbath – Children of the Grave
Judas Priest – Sinner
UFO – Lights Out
Scorpions – He’s a Woman – She’s a Man
Scorpions – We’ll Burn the Sky
Rainbow – Stargazer
Tyrant – Warriors of Metal
Tyrant – Hereafter
Scorpions – In Trance
Black Sabbath – Falling off the Edge of the World
Solitude Aeternus – Eternal
Solitude Aeternus – Seeds of the Desolate
Cheap Trick – Daddy Should Have Stayed in High School
UFO – Doctor Doctor
Iron Maiden – Brighter than a Thousand Suns
Tyrant – When the Sky Falls

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

NB! Jernverket har byttet publiseringsplattform. Det vil sannsynligvis føre til en del døde lenker i episodebeskrivelsene. Jeg jobber med å få ordnet dette, men si gjerne fra dersom du oppdager noe “rart”. 

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.