Nightingale

I det siste har death metal-pioneren og multiinstrumentalisten Dan Swanö gjort butikk av eldre merch og gamle utgivelser via nettsiden Swanö-merch. Det inspirerte meg til å finne frem et eldre Nightingale-intervju fra Screamfest 2008.

Dan Swanö startet Nightingale som et enmannsprosjekt, men da han skulle skrive album nummer to, fikk han skrivesperre og ringte broren Dag. Siden har også Tom Björn og Erik Oskarsson blitt en del av bandet. I intervjuet forteller de om en spesiell konsertopptreden på Kypros, hvordan Dans kjendisstatus fra blant annet Edge of Sanity har hjulpet dem som band, dårlig promotering fra Black Mark og om sitt forhold til The Kids, Jahn Teigen og Åge Aleksandersen. Helle kom dessuten i skade for å fornærme “White Darkness”-albumet deres. Hjelp!

NB! Hvis du får “La det swinge” på hjernen etter å ha hørt denne episoden er det Nightingales feil, ikke Jernverkets.

Siden 2008 har Nightingale gitt ut albumet “Retribution” (2014) og liveskiva “Rock Hard Live” (2017).

Hør hva Nightingale spilte på Screamfest 2008 ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste: Nightingale Screamfest 2008
Nightingale – Nightfall Overture
Nightingale –  A Raincheck on My Demise
Nightingale – Hideaway
Nightingale – Shadowland Serenade
Nightingale – Revival
Nightingale – Black Tears

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

NB! Jernverket har byttet publiseringsplattform. Det vil sannsynligvis føre til en del døde lenker i episodebeskrivelsene. Jeg jobber med å få ordnet dette, men si gjerne fra dersom du oppdager noe “rart”. 

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.