Undertakers Circus

Undertakers Circus var et av de første norske rockebandene som skrev tekster og sang på morsmålet. Debutplata “Ragnarock” fra 1973 har blitt en progklassiker, og med full blåserekke samt inspirasjon fra soul og RnB, skiller Undertakers Circus seg merkbart ut i den norske musikkfloaren.

Jernverket traff vokalist Thor Sigbjørn Greni over en kopp kaffe tidligere i år. Hvorfor valgte han rockebandet fremfor guttemusikken? Hvordan ble tekster med politisk brodd, bitende ironi og religionskritikk mottatt på 1970-tallet, og hva forteller disse låtene oss i dag? Hva skjedde da Jimmy Page og Robert Plant inntok dansegulvet på en Undertakers-konsert i Danmark? Hvordan påvirker familielivet musikerkarrieren? Var det egentlig Yoko Onos feil at The Beatles ble oppløst? Hvilken betydning har allsangen i samfunnet? Hva har tidligere VG-redaktør Oskar Hasselknippe og Russlands president Vladimir Putin til felles? Og hadde egentlig Vidar Lønn-Arnesen hørt om Hank Williams? Lytt til historien om Undertakers Circus og rask med deg et vell av musikalsk inspirasjon og samfunnskritiske linjer i samme slengen.

Den 13. desember 2019 spiller Undertakers Circus på Herr Nilsen i Oslo. De kommer også til Røverstaden den 27. mars 2020.

Abonner på Jernverket podkast via iTunes, Spotify, annen foretrukken podkasttjeneste eller hør den på jernverket.com. Nytt hardrockintervju hver fredag.

Du kan høre Undertakers Circus’ spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste (tekst)
Kurt Foss og Reidar Bøe – Jim og Bill fra Sørumsand
Frank Ifield – She Thaught Me how to Yodle
Jussi Björling & Robert Merrill – Pearl Fishers Duet
Little Richard – The Girl Can’t Help It
James Brown – Out of Sight
The Pretty Things – Buzz the Jerk
Curtis Mayfield – Keep on Pushin’
Sam Cooke – A Change is Gonna Come
Undertakers Circus – Brød og sirkus

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438 med minimum 5 dollar (ca. 45 kroner) innen 1. desember og få eksklusiv tilgang til en bonusepisode med Fenriz fra Darkthrone! Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse på iTunes.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.