Junipher Greene

De trådte sine barnesko på legendariske Club 7, der de hang med Terje Rypdal og Fleetwood Mac. De fikk platekontrakt av Arne Bendiksen og ga ut Norges første dobbeltalbum, ei skive som ble kåret til tidenes beste norske rockeplate i 2007. I 2015 feiret Junipher Greene 50-årsjubileum, og Jernverket fikk besøk i studio.

Junipher Greene forteller blant annet om trommesett på kjelker og tunghørte gamlinger, en opptreden på Norges første friluftskonsert på St. Hanshaugen, overgangen fra 4/4 til 7/8, angivelig stjeling av gitarer og nattlige studioinnspillinger, furtne fyrer i Deep Purple, blomsterkasting på konsert i Polen, turné og fjernsynsopptredener i Elfenbenskysten, en full Christine Perfect på Rondo og 130 målte desibel på Studentersamfundet i Trondheim.

I november 2021 er det 50 år siden “Friendship” ble utgitt. Det arbeides med en eksklusiv samleboks for anledningen, men bandet er avhengige av et stort nok antall bestillinger til at det skal lønne seg. Les mer på Junipher Greenes Facebook-gruppe eller send epost til Sten Olav Helgeland ved spørsmål.

Hør Junipher Greenes favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste:
Jethro Tull – A Song for Jeffrey
John Mayall & the Bluesbreakers w/Eric Clapton – Have You Heard
Frank Zappa – Peaches en regalia
Junipher Greene – Take the Road Across the Bridge
The Paul Butterfield Blues Band – Born in Chicago
The Animals – We’ve Gotta Get Out of This Place
Leif Ove Andsnes – V. Kjempeviseslåtten Op. 22 (Harald Sæverud)
Jimi Hendrix – I Don’t Live Today
Traffic – Paper Sun
Them – Gloria
Fleetwood Mac – Oh Well

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.