Goat the Head

Det har ikke kommet noen byste på Kyrksæterøra ennå, men det ble nesten sak i lokalavisa da Goat the Head kom med sitt etterlengtede tredjealbum, “Strictly Physical”.

Etter flere år som huleboere og astronauter var stemningen i bandet laber. En strabasiøs reise mellom Helsinki og Trondheim i 2011 ble spikeren i kista, og bandet bestemte seg for å legge prosjektet på is. Men vokalist, tangentist og designer Per Spjøtvold nektet å la Goat The Head forbli forhistorisk. Han hadde altfor for mange gode ideer til å la det skje. Likevel skulle det ta elleve år før det kom et nytt album, og på veien mot mer musisering og studiotid, ble det både 40-årsdager og reiser rundt jorden.

Hvordan kan et huleboerimage lede til platekontrakt? Kan man lage musikkvideo av låter på 16 sekunder? Hva er AOR spilt på ekstremmetalmåten? Hvilken rolle spiller pastisjene og referansene i Goat the Head? Er elleve år gamle ideer alltid gode? Hvorfor spille “Live in Ler“? Hvordan fungerer bind som bandasje? Går det an å gjemme seg bak et tau når soningsklare meksikanere vil drepe deg? Visste du at “Heavy Metal Parking Lot” er et fenomen i Botswana? Og hva har Bloodthorn med alt dette å gjøre?

Skiva “Strictly Physical” kom ut 12. februar og kan kjøpes på Crispin Glover Records.

Hør Goat the Heads favorittlåter ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste
Goat the Head – The Call of Ixodes (Strictly Physical)
Morbid Angel – Chapel of Ghouls (Altars of Madness)
Deep Purple – Speed King (In Rock)
Slayer – Die by the Sword (Live Undead)
Spidergawd – Is This Love..? (Spidergawd IV)
Kadavar – The Green Manalishi (single)
Nile – Lashed to the Slave Stick (Annihilation of the Wicked)
Entombed – Flexing Muscles (Inferno)
Draken – Way Down Low (Draken)
Overhrust – Demon Grave (Demon Grave)
Bloodthorn – Natteskyggen (demo)

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

2 thoughts on “Goat the Head

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.