Enslaved og TV Haugaland

Der NRK har sitt “Helvete”, har TV Haugaland sitt “Enslaved”. Produsent og fotograf Dag Olav Husås har brukt pandemiåret til å lage en grundig dokumentarserie på tolv episoder om Enslaveds tid på Haugalandet. Enslaved har dessuten nylig gitt ut sin femtende studioplate, “Utgard”. Jernverket tok en Skype-samtale med serieprodusent Husås og bassist og vokalist Grutle Kjellson fra Enslaved.

I arbeidet med dokumentarserien besøker Grutle og Ivar (Bjørnson) gamle trakter: Det mimres ved Ivars barneskole, Lydloftet i Ølen, i foreldrenes stuer og ved Gamle Slaktehuset i Haugesund. Guttene blir gjenforent med sitt gamle band, Phobia, og minnes blokkfløytespilling, skolekorps og ikke minst mengden pølser de satte til livs under demoinnspillingen tidlig på 1990-tallet. Hver lørdag slippes en ny episode av serien på TV Haugalands YouTube-kanal.

Vi snakker også om hvordan Enslaveds siste album, “Utgard“, ble til samt hvordan det var å spille konserter like før landets scener stengte for andre gang i år.

Hør Dag Olav og Grutles spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste:
Enslaved – Urjotun
NEU! – Hallogallo
Rush – Hemispheres
King Crimson – Starless and Bible Black
Genesis – Watcher of the Skies
Prudence – Tomorrow May Be Vanished
Wobbler – Five Rooms
Flax – Demon in Your Heart
Ruphus – Still Alive
Van der Graaf Generator – Man-Erg
P.F.M. – River of Life
Mayhem – Life Eternal

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

One thought on “Enslaved og TV Haugaland

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.