De Press

Andrej Nebb var 17 år da han forlot Polen for å kjøpe dongeribukser og el-gitar. Kommunistregimet var ikke noe for en blivende rocker. Tilfeldighetene brakte ham til Norge der han startet det legendariske nyveiv-bandet De Press. I forbindelse med nytt plateslipp presenterer Jernverket De Press’ historie, en fortelling som inkluderer fiskepuddingens symbolikk, manglende fingre, betydningen av “Block to Block”, kunstneren Lars Hertervig, hemmelig politi, musikalsk plagiat, hesteballer i kloroform, Chopin, kjøttkø, Tor Jonsson og norske ishockeylag i Nowy Targ.

De Press slipper albumet “Body Manifest” på Apollon Records den 6. september. I den anledning spiller de slippkonserter på Rockefeller i Oslo, Kulturhuset i Tromsø og Hulen i Bergen de neste ukene.

Abonner på Jernverket podkast via iTunes, Spotify, annen foretrukken podkasttjeneste eller hør den på jernverket.com. Nytt hardrockintervju hver fredag.

Du kan høre De Press’ spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste (tekst)
Weather Report – Black Market
Gene Clark – From a Silver Phial
De Press – Lars Hertevig
Jahn Teigen – Mil etter mil
John Cage – 4’33”
De Press – Fiskepudding
Terry Riley – Olson III
Jimi Hendrix – Burning of the Midnight Lamp
Hærverk – Loven slår
Dumdum Boys – Fant frimann
Arvo Pärt – Credo
The Who – Relax
Neil Young – Mr. Soul

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438! Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse på iTunes.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.