Darkness

Ruhrområdet i Tysklands Nordrhein-Westfalen er Europas svar på San Fransisco Bay Area. Darkness er ett av mange thrash metal-band som oppstod blant nedlagte fabrikker og utarmede gruver på midten av 1980-tallet. Jernverket møtte veteranene da de spilte sin første norgeskonsert på Kraterfestivalen for noen år tilbake. Hvor kommer den teutoniske thrashen fra? Hvorfor fortsatte Kreator og Sodom karrieren, mens Darkness ga opp? Hvordan gikk det da gjengen startet tyskspråklige Eure Erben tjue år senere? Hva gjorde de da de fant en telefon på ei strand i Nederland? Og kan en som nærmer seg 50 skrive like vital musikk som en 16-åring?

I disse dager er Darkness i studio for å spille inn sitt sjette album. “Over And Out” kommer ut via Massacre Records den 27. november.

Hør Darkness’ spilleliste ved å følge Jernverket på Spotify.

Spilleliste
Judas Priest – The Sentinel
Social Distortion – Don’t Drag Me Down
Darkness – Armageddon
Skid Row – Slave to the Grind
Testament – C.O.T.L.O.D.
Death – Spiritual Healing
Exodus – Bonded by Blood
Darkness – Hate is My Engine
Yes – The Gates of Delirium

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

NB! Jernverket har byttet publiseringsplattform. Det vil sannsynligvis føre til en del døde lenker i episodebeskrivelsene. Jeg jobber med å få ordnet dette, men si gjerne fra dersom du oppdager noe “rart”. 

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.