A Blaze in the Northern Sky 30 år (liveshow)

Darkthrones sagnomsuste “A Blaze in the Northern Sky” var bandets andre plate – og verdens første norske black metal-album. Den 26. februar 2022 fylte skiva 30 år, og i den anledning ledet Jernverket en panelsamtale og lyttefest på Blå.

Hva tenkte folk da de hørte “A Blaze in the Northern Sky” for første gang? Hvordan var det å henge på Elm Street, Hot Records og Møllers i 1992? Hvordan var det å være jente i et mannsdominert miljø? Ville den musikalske utviklingen blitt annerledes uten forsideoppslagene og medienes sensasjonsjag? Har black metal endret det norske samfunnet? Når ble horns, stearinlys og Den Sorte Sirkel ukult? Hva gjorde Satangruppa i Kripos? Hvilken forbindelse hadde black metal-miljøet til forsikringsbransjen? Ble du i det hele tatt invitert på fest hvis du likte Saga-trommer? Og får man plass til ei øks i en skinnjakke?

Dette og mye mer får du svar på fra panelet som alle opplevde utviklingen av norsk black metal på nært hold:

Andreas Tylden (JR Ewing, Altaar, One Tail One Head mm.)
Kjetil Manheim (eks-Mayhem, Order)
Priscilla Morales Janfalk (Septic Order, Proxy Management)

Det ble også plass til en helt spesiell gjesteopptreden på storskjerm. Fenriz og Nocturno Culto live skulle jo tatt seg ut…

Episoden ble innspilt på Blå med publikum til stede den 26. februar 2022.

Støtt Jernverket økonomisk via Patreon eller Vipps-nummer 567438. Det er også hyggelig om du legger igjen en anmeldelse der du lytter.

One thought on “A Blaze in the Northern Sky 30 år (liveshow)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.