Takk for nå

Kjære lytter.

Jernverket, slik du kjenner det, legges ned. Siste ordinære episode slippes 2. juli 2021. Frem til da kan du glede deg til følgende slagerparade:

14. maiVreid
21. maiJunipher Greene
28. maiMorbus Chron
4. juniRanger
11. juniRepulsion
18. juniLinn Halvorsrød/Påskeaften 1996
25. juniNatur
2. juliSvartalv/Destroyer

Jeg har tenkt på dette lenge. Allerede i 2018, da Jernverket gikk fra radioprogram til podkast, vurderte jeg å slutte. Men jeg klarte ikke. Både fordi jeg hadde holdt på så lenge, og dermed så på det som en del av min identitet, men også av frykt for å bli glemt.

Jeg har vært rockejournalist siden jeg var nitten år. De første årene kombinerte jeg studentliv og heavy metal, og da jeg senere begynte i full jobb, fortsatte jeg på samme måte. Så lenge det var gøy, var det heller ikke noe problem. Men etter hvert som merkevaren vokste, økte også arbeidsmengden. Det kom til et punkt da jeg sto på nesten døgnet rundt. Til slutt ble det for mye, og i 2018 tok jeg en kort pause. Det tok likevel ikke lang tid før jeg var i gang igjen. Følelsen av å bli sett på som irrelevant var skremmende. Liket måtte holdes varmt, må vite.

Siden den gang har jeg sluppet minst én ny podkastepisode hver uke. Med unntak av en kort periode i mammapermisjon har jeg fortsatt å arbeide doble skift. Men nå gir det meg ingenting lenger. Gnisten er borte og veden er våt. Det er ikke riktig å drive videre av plikt.

Det er derimot ikke helt slutt. Jeg synes fortsatt det er artig å lage liveshow med gjester på scenen og publikum i salen. Det å spille plater på klubber og festivaler er moro. Og hvis noen spør meg om å være “metal-ekspert” eller skribent i en eller annen sammenheng, er jeg ikke vond å be. Men å levere hver eneste uke – det går ikke.

Det er mye jeg har hatt lyst til å gjøre, men aldri fått tid til fordi jeg stadig er opptatt med Jernverket. Jeg vil bruke kreativiteten min – og ikke minst gjenfinne den jeg er – uten higet etter evig liv.

Takk for følget så langt. Du er hjertelig velkommen til å bli med på veien videre.

Helle

8 thoughts on “Takk for nå

  • Dette var en trist nyhet. Men jeg kan forstå avgjørelsen. Håper podkasten blir tilgjengelig selv om du slutter å produsere nye ting. Er en del intervjuer jeg ennå ikke har fått hørt, og fy F hvor dyktig du er. Lykke til videre :)

    • Takk for det, Knut Martin! Det var veldig fine ord. Podkasten blir liggende, så den kan du høre på når du vil. De gangene jeg lager liveshow vil det selvsagt bli publisert podkastepisoder i etterkant. Men det blir her og der og ikke noe fast. Hilsen Helle.

  • Takk for mange flotte podcaster 👍 lykke til videre og ser frem til liveshow 😀

  • Imponerende innsats!👏 “Irrelevant” innen heavy-metal er nok det siste du blir sett som! 😊 Jeg husker deg også godt som Nattønskeprogrammleder. Du spilte “Det er Sommer Det er Sol og Det er Søndag” for meg. Tror jeg har det på kassett en plass… 😄 Lykke til med veien videre!
    Hilsen fra Trønderland! 👨
    ≈ H ≈

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.